Vill du bli individuell tränare?

Som individuell tränare på Friskis&Svettis Väsby har du ett genuint intresse för människor och för möten mellan människor. Du gillar att få folk att trivas i gymmet. Du har vana av och intresse för styrketräning och du gillar Friskis&Svettis träningskoncept. Du har en sund inställning till kropp och träning. Du har förmåga att vara pedagogisk och inspirerande. Du bjuder på dig själv.

Du får människor att le!

I rollen som individuell tränare genomför du instruktioner tillsammans med inbokade motionärer. Du finns också till hands i gymmet för den som har frågor eller behöver hjälp med en maskin eller övning. Du ser till att gymmet är i ordning. Du skapar stämning och trivsel.

Uttagning

Uttagningen består av två delmoment: gemensam träning i gymmet och en intervju. I träningsmomentet får du testa att instruera några övningar, och visa dina ledaregenskaper.

Moment två, som är en intervju, följer direkt på träningen och/eller under träningen beroende på hur många vi är. Vid intervjutillfället får vi möjlighet att ytterligare bekanta oss med varandra och du har tillfället att få svar på dina personliga funderingar.

Utbildning

Blir du uttagen till individuell tränare väntar dig Sveriges marknadsledande träningsutbildning. Denna sker i två steg om totalt 9 dagar. Steg-1, som är på 4 dagar, går du tillsammans med andra blivande ledare och instruktörer från hela Sverige. Fokus ligger på Friskis&Svettis idé, verksamhet och ledarskap och på anatomi, fysiologi och träningslära. Du får kunskap om och förståelse för kroppens uppbyggnad och funktion och vad som händer när vi tränar. Du testar ledarskap, jympa och olika konditionsmodeller.

Steg-2 är på 5 dagar och innehåller mer anatomi och fysiologi samt träningslära. Du får också lära dig ramarna för träningsupplägg och öva dig i rollen som tränare. Du övar teknik och pedagogik. Målet är att du efter kursen ska kunna hjälpa våra medlemmar som är relativt nya i gymmet med instruktioner.

Friskis&Svettis står för alla utbildningskostnader och därför förväntar vi oss av dig som blivande instruktör att du leder hos oss i minst två år. Gärna mycket längre, såklart. Vi lovar dig lustfyllda erfarenheter, en himla massa skoj och mängder av endorfinkickar.

Varmt välkommen med din intresseanmälan!

Jonatan K
Gymansvarig