Nya Power Hour är en träningsfest

Nu är det äntligen här. Power Hour är ett teknikenkelt styrke- och konditionspass med hög energinivå. Det är träningspasset för dig som vill ha en riktig genomkörare med glimten i ögat.

Trettiofem personer står redo i träningssalen med varsin medicinboll i famnen. Golvet vibrerar av musikens basgång. Deltagarna laddar för att köra det pinfärska passet Power Hour för första gången. ”Hitta ditt flow, nu kör vi!” uppmanar ledaren Magnus Strömberg som tagit fram Friskis&Svettis nyaste pass. Power Hour är ett effektivt allroundpass med tydliga helkroppsövningar med medicinboll. Varje deltagare jobbar i sitt eget tempo och bestämmer själv hur tufft det blir.

– Träningskänslan är tydlig från starten, det är träning utan krusiduller. Vi garanterar att du får en riktig genomkörare och hög puls. Power Hour står för både styrkekvaliteten explosivitet och upplevelsen av en träningsfest, säger Magnus Strömberg som utvecklar framtidens gym och den styrkefokuserade gruppträningen inom Friskis&Svettis.

Magnus arbetar med ett tajt team som utvecklar träning från yoga och core till familjepass och högintensiv träning för alla Friskis&Svettis-föreningar.

Tjugo minuter in i passet hörs deltagarnas andetag och gruppen har börjat svettas. Gänget river av övningar som basketkast, knäböj, armhävningar, burpees, utfallshopp och höga knän i en allt snabbare takt. Det dunsar i golvet när gänget släpper bollarna i golvet, pustar ut och laddar om för nästa övning.

Deltagarnas andetag blir häftigare ju längre in i passet de kommer. ”Tre, två, ett, kör!” Magnus räknar ner tillsammans med gruppen och laddar för ett explosivt hopp. Hela gruppen lättar från golvet samtidigt, landar med kontroll och laddar för ett nytt hopp.

Samtidigt som träningen är utmanande är den också lättillgänglig för många, vilket är en del av Friskis&Svettis grundidé.

– Många kan få schysst träning utifrån sina förutsättningar och dagsform. Att greppa en boll kan också bidra till att man snabbt hittar in i en bra hållning och teknik, säger Magnus.

Välkommen till en träningsfest.